-Surt, sa räven.

IFK Kumla - Lockerud/M IBF

2 - 7

Jaha, vad ska man säga om matchen... Som alltid är det inget kul att skriva referat när det inte är vi som åker ifrån hallen med tre poäng, men för er som inte kom till Kumlahallen denna lördagseftermiddag:

Uppvärmningen kändes bra. Känslan var kanon och som alltid bra go och drag i laget. Kämparvilja och inställning var det absolut inget fel på.
Innan hade vi pratat om att i de första bytena mest fokusera på att inte få ett snabbt baklängesmål då detta varit Lockeruds signum i tidigare matcher under säsongen.
Trots det så lyckas gästerna redan efter 2.25 att göra första målet. Dock är det långt kvar av matchen och när Paulina på pass från Marie kvitterar till 1-1 bara dryga 4 minuter senare så känns det som att vi är med bra i matchen.
Känslan håller i sig när vi går på pausvila trots att Lockerud då återigen har tagit ledningen och tavlan visar 2-1 till bortalaget.
När dock gästerna 1.53 in andra perioden gör 3-1, för att sedan i snabb takt utöka till både 4-1 och sedan 5-1 i numerärt överlage känns uppförsbacken såklart allt jobbigare.
Men som vi alla vet så går det snabbt i innebandy och som vi sa i pausen inför tredje "4 eller till och med 5 mål är ingen omöjlighet".
Inför sista perioden pratar vi om att spela mer man-man och sätta högre press för att få mer tryck på Lockeruds mål.
Stundtals gör vi det bra men detta spel är något som vi definitivt måste bli bättre på. Vi blottar oss bakåt och istället för ett reduceringsmål gör Lockerud 6-1 och sedan 7-1 i powerplay efter att Jennie tvivelaktigt åkt på en 2:a för hårt spel.
Tiden 10.11 får vi vårt första powerplay i matchen och skapar några chanser men inget resulterar i mål. Trots det hinner Lockerud precis bli fulltaliga när Atterfors lyckas hitta nätet på pass från Emma efter en snabb spelvänding.
Ställningen är då 7-2 och tiden 13.41 och Kumla är inte helt utträknat. Dock hade vi behövt ett snabbt mål strax därefter för att få känning. Men ett snabbt mål uteblir och ställningen 7-2 håller sig matchen ut.

Det blir en tung lördagskväll. Man kan konstatera att inget lag hade mått dåligt av att ha gamla rinkrävar som Johanna Ekeroth och Jenny Lundman i sitt lag..