Där satt den


Första advent men inte bara det är speciellt idag. Vi hade bestämt oss för att byta tillbaka till det blåa matchstället inför kvällens match mot Linköping, som vi en gång bytit bort mot vitt i exakt samma läge. Efter fem raka förluster (det svider att säga det) så blev det ikväll en underbar skön vinst. Ni vet så där som bara en efterlängtad vinst kan kännas.

Med underläge med 4-1 vid start av tredje perioden så visar vi att det här laget aldrig ger upp. Redan efter 10 sekunder sätter Atterfors sitt andra mål för dagen och fler skulle det bli. Efter några nervösa slutminuter hörs äntligen slutsignalen och man kan andas ut, 5-4 står det på tavlan och ett Blått Kumla har tagit 3 välbehövliga poäng.

Något mer som är speciellt är morgondagens premiär av IFK Kumlas damlags julkalender. Missa inte det. 

Tillslut vill jag tacka alla underbara besökare vi haft på bloggen idag och berätta att vi slagit besöksrekord. Tack för det och välkomna tillbaka.

Säger som Nisse, Nu åker vi!

Vi tackar Marie Mört Pettersson för inlägget nedan. Jag tror alla fick sig ett gott
skratt denna första advent, och en extra uppladdning inför kvällens match.

Klockan 18.00 ikväll är det alltså matchstart, och motståndarlaget heter
Linköping. Mycket mer än så vet jag inte, och mycket mer än så behöver jag
inte veta. Det jag vet, är att det är ett blått, otroligt taggat Kumla som står
klara inför tekning i Kumlahallen, 17.59.
Och det, tillsammans med vårat otroliga publikstöd är allt som behövs.

Idag är det dags att ta poäng, vi vet att vi kan!



/ Bjuhr #17

Första advent och Saz tänder ljuset :)

Tänd det första ljuset genom att trycka F5.



MISSA INTE -> STJÄRNDANSARE PÅ HÖGSTA NIVÅ!
ett gott skratt förlänger livet ;) haha!



/ Pettersson #18

Imorgon

Imorgon måste man tänka på tre saker, våga, ge allt och ha kul.

Tänk dig...

V.48

Helgen som gick spelade Soffy, Emma, Jossan och Sandra K med div 3. Resten av truppen hade spelledigt.

 

Veckans träning har vi jobbat med att få upp matchtempot inför söndagens drabbning. Övningarna har fokuserats på enkelhet och fart. Vi har gnuggat backarna i 1 mot 1 spel. Två målets fokus: att hitta rätt avvägning i press och täcka av ytor i försvar och att skapa ytor åt varandra i anfall samt att kliva in på returerna.

 

Linda och Sofia från div 3 gruppen gör sin 2:a vecka av 3. De har kommit in bra i träningsgruppen och tar för sig mer och mer på planen.

 

I torsdags jobbade vi vidare med målsättnings arbetet under Andreas ledning. Ledargänget kommer nu att träffar på måndag för att med hjälp av målsättningen som laget tar fram, ställa rätt krav på vad som krävs för att nå dit. Andreas fortsätter sina spelar samtal.

 

På skadelistan finns just nu Alex som kör Rehab träning och Sandy, som nu slängt kryckorna. Denna vecka har Soffy och Paulina drabbats av feber och vilar från träningen.  Petra och Alice är nu klara Kumla spelare. Välkomna! Anna Friman tar en time out under december, vi fortsätter samtalen med Västerås om hennes övergång.

 

Match på söndag kl 18,00 mot Linköping:

 

 

I mål: Louise      Back up: Emilia

 

Fanny - Lund - Linda - Emma - Paulina

Krilla - Jennie - Maria - Linnea - Sofia

Krilla - Anna - Marie - Petra - Sassa

 

Redo för inhopp: Sandra - Jossan - Alice

Henke har funnit mening

Det är aldrig försent att bli frälst. Henrik Larsson 37 har nu tagit beslutet och konverterat till den Rätta Tron. Henrik ångrar sig inte och sägs äntligen ha funnit äkta livskvalitet.
Människor i "Henkes" omgivning sägs också märka en stor förändring på den föredetta fotbollsstjärnan.

- Henrik är mycket gladare nu, säger en källa.

- Han är som förbytt, lyckligare på nåt vis, säger en annan. Jag funderar själv att prova på innebandy, fortsätter samma person.

För oss inbitna innebandytokar är detta fenomen dock inget nytt och trots att det saknas vetenskapliga studier så är bevisen tydliga: Innebandy gör dig lycklig!




-Jag har fått tillbaka livsglädjen igen, säger Henrik Larsson 37.


None




Artikeln bör tas med en nypa salt

V.47

Helgen som gick spelade Soffy, Bengtsson, Jossan och Sandra K med div 3 i lördags och kom sedan direkt till vår match mot Lockerud. Där gör vi en bra arbetsinsats men de var snäppet bättre än oss denna match, men nästa möte ska de få ännu mer att bita i!

Veckans träning har vi jobbat med försvarsspelet i egen zon. Att vi ska vara på tå ” stänga golvet” och vara aggressiva utan att ”gå bom”. Att gå max till bollen i alla situationer när den ligger lös och i 50-50 chanser och lite med den höga ”stress pressen” alltså när vi i match ska trycka upp på allt för att vända en matchbild.

Vi har två spelare från div 3 trupp i träning med oss, Linda Albrektsson och Sofia Rimmerfors. De kommer att köra i 3 veckor för att bekanta sig med Div 1 miljön. De har både visat bra attityd och vilja under de här första passen. Hjärtligt välkomna!                 

I måndags tog vi enskilda kort till hemsidan och i onsdags jobbade vi med vår gemensamma lagmålsättning. I torsdags kom våra snygga klubbjackor, tack för bra jobb med detta Lasse P, Mats L och Andreas L.

Denna vecka har Andreas börjat med enskilda samtal med spelartruppen.


På skadelistan finns just nu Alex som kör rehabträning och Sandy, som nu slängt kryckorna. Så denna vecka har vi varit 4 femmor + två målvakter på i stort sett alla pass.

Matchledig helg, några spelar med div 3 på lördag, kl 13,00 Kumlahallen.

Se till att ta hand om kroppen i helgen. Lite lätt jogg eller ett lugnt gympass. Hämta kraft inför nästa veckas träningar.

Kumlajackan

Idag fick vi våra nya jackor på träningen, super snygga. Marie och Emma visar upp spelarnas jackor medans Giorgio visar upp ledarnas.





Julkalender

Tusen tack till Dohn och Masen´s  för den jätte fina julkalendern vi fick igår på träningen.



Sofia Atterfors


 



Namn:

Sofia Atterfors
Född: 910205
Smeknamn: -
Nummer:
40
Position: Forward
Klubbfattning: Höger
Säsonger i Kumla: 2
Sysselsättning: Innebandy
Lyssnar på: Massa bra!
Bästa film: ?
Favoritgodis: Choklad

Vem i laget..
..är mest fåfäng? Jennie och Paulina
..springer snabbast? Marie
..har sjukast humor? Emma
..är mest blond? Kapple
..skjuter hårdast? Alex
..vinner utvisningsligan i år? Marie
..har den konstigaste dialekten? Sandy
..kan inte laga mat? ingen aning?
..Vinner Idol 2010? Lund
..har snyggast brorsa? Paulina
..vinner skytteligen iår? Vickan
..snarkar högst? Michaela

Fem snabba:
Träning eller soffan?
Båda
Björn Gustavsson eller Robert Gustafsson? Björn Gustavsson
stenhårt men utanför eller strumprullare i mål? Strumprullare i mål
Liseberg eller Gröna Lund? Liseberg
Blått eller vitt? Vitt

Strike a pose

Vi får tacka Mats Lidén som gjorde ett kanonjobb när han fotograferade oss igår på träningen. Jag tror inte att vi blir snyggare än så...

Ta en titt på porträttbilderna på hemsidan.
(De med mörk bakgrund är bilder från iår)

-Surt, sa räven.

IFK Kumla - Lockerud/M IBF

2 - 7


Jaha, vad ska man säga om matchen... Som alltid är det inget kul att skriva referat när det inte är vi som åker ifrån hallen med tre poäng, men för er som inte kom till Kumlahallen denna lördagseftermiddag:

Uppvärmningen kändes bra. Känslan var kanon och som alltid bra go och drag i laget. Kämparvilja och inställning var det absolut inget fel på.
Innan hade vi pratat om att i de första bytena mest fokusera på att inte få ett snabbt baklängesmål då detta varit Lockeruds signum i tidigare matcher under säsongen.
Trots det så lyckas gästerna redan efter 2.25 att göra första målet. Dock är det långt kvar av matchen och när Paulina på pass från Marie kvitterar till 1-1 bara dryga 4 minuter senare så känns det som att vi är med bra i matchen.
Känslan håller i sig när vi går på pausvila trots att Lockerud då återigen har tagit ledningen och tavlan visar 2-1 till bortalaget.
När dock gästerna 1.53 in andra perioden gör 3-1, för att sedan i snabb takt utöka till både 4-1 och sedan 5-1 i numerärt överlage känns uppförsbacken såklart allt jobbigare.
Men som vi alla vet så går det snabbt i innebandy och som vi sa i pausen inför tredje "4 eller till och med 5 mål är ingen omöjlighet".
Inför sista perioden pratar vi om att spela mer man-man och sätta högre press för att få mer tryck på Lockeruds mål.
Stundtals gör vi det bra men detta spel är något som vi definitivt måste bli bättre på. Vi blottar oss bakåt och istället för ett reduceringsmål gör Lockerud 6-1 och sedan 7-1 i powerplay efter att Jennie tvivelaktigt åkt på en 2:a för hårt spel.
Tiden 10.11 får vi vårt första powerplay i matchen och skapar några chanser men inget resulterar i mål. Trots det hinner Lockerud precis bli fulltaliga när Atterfors lyckas hitta nätet på pass från Emma efter en snabb spelvänding.
Ställningen är då 7-2 och tiden 13.41 och Kumla är inte helt utträknat. Dock hade vi behövt ett snabbt mål strax därefter för att få känning. Men ett snabbt mål uteblir och ställningen 7-2 håller sig matchen ut.

Det blir en tung lördagskväll. Man kan konstatera att inget lag hade mått dåligt av att ha gamla rinkrävar som Johanna Ekeroth och Jenny Lundman i sitt lag..

Lyssna på radiosportens intrevju med Emma

v.46

Helgen som gick spelade Soffy, Bengtsson,Jossan och Vickan med div 3 i fredags och vi hade en sen borta match mot Värnersborg i söndagskväll. I denna match var vi nöjda med sista halvan av matchen där vi både spelade och jobbade riktigt bra och det tar vi med till nästa match.

 

Veckans träning har vi jobbat med tävlings tema, vi har tävlat på alla möjliga och omöjliga sätt. Det har även varit mycket matchspel under veckans pass.

 

Erica och Sandra har nu gjort färdigt sin 3 veckors träning med oss. De har visat framfötterna ordentligt, i Sandras fall så mycket att vi nu, i samråd med ledarna i Div 3, kommer att flytta över Sandra till Div 1 truppen. Vi får då en allround spelare med bra attityd och härliga handleder.

 

Under denna vecka har 3 st spelare, som efter egen kontakt med klubben, tränat med oss. Anna Friman -86 kan spela på alla platser, Västerås IBF, Alice Hollingworth -90 forward, Örebro Sk och Petra Olsson -88 center, Skoghall. Alla har, under veckan, visat sig ha de egenskaper som vi i föreningen strävar efter. En vilja att utvecklas. En bra inställning till sitt tränande och en bra attityd till sin sport. Vi återkommer när vi har mer info om deras övergångar.

 

På skadelistan finns just nu Alex som kör Rehab träning och Sandy på kryckor spricka i foten.

 

 Viktigt på Lördag

 

  •  Att ha fullt fokus från start!
  • Att ligga på rätt sida och göra klart varje moment.
  • Att agera på planen stor stolt och stark!!
  • Att visa glädje och engagemang!

 

Laget på Lördag:

 

 I Mål:           Emilia                                Back up:      Louise

Krilla-Jennie-Maria-Emma-Sofia

Fanny-Lund-Marie-Linnea-Paulina

Klara för inhopp från start: Vickan- Linda och Sassa

Soffy-Jossan-Sandra K och Anna B kommer direkt från sin Div 3 match!

 

Nu taggar vi till och visar att vi är beredda att offra både det ena och andra för att VINNA!!!!!!!!

 

Mannen i foppa toffler och mössa                           Rock on!

Henke Larsson byter "bubba" till klubba

Vi är ju vana att se fotbollsstjärnan Henke Larsson lira bubba, men nu vid 37 års ålder har han insett meningen med livet och gjort sin första träning med innebandykluben Helsingborg.
Enligt uppgift var Henke en stor innebandytalang innan han valde att satsa på fotbollen och tydligen verkar han sugen på att börja jaga ihåliga platsbollar igen.

Personligen skulle jag tycka det var skönt om Henke skulle satsa på en innebandykarriär, det skulle bevisa att innebandy inte endast är en sport för avdankade hockeyspelare
-utan även pensionerade fotbollspelare.

Allvarligt talat, jag tror att det skulle bli ett rejält uppsving för sporten. Tänk er fotbollsfansen i Europa konvertera till innebandyfans...
Henke är vår nye anförare i korståget mot att omvända fotbollshedningarna till den rätta tron.
Go Henke, go!



Sen kan man ju fråga sig vad sjutton Expressen tänkte med sin undersökning:
Kommer Henrik Larsson att spela i innebandyns elitserie?
Isåfall skulle ju karln behöva göra ett könsbyte och det verkar väl vara lite väl drastiskt...
Nog för att det är en serien för eliten men högsta serien för herrar heter Svenska Superligan, daah!




None

Vänersborg - Kumla

Det är inte så roligt att skriva om en förlust, men vi biter i och laddar om till helgen. Vi kommer inte ge upp än (läs: aldrig).  8-4 slutade matchen förövrigt. Bjuder på lite bilder från matchen istället.


Resan till Vänersborg

Bjuder på ett kollage från bussresan till Vänersborg igår. Bilder från matchen kommer senare.

v.45

Helgen som gick var vi spellediga, vi hade dock Emma och Sandy med i Div 3 matchen mot Per-Ols. 

Veckans träning har vi jobbat med att få upp och hålla fart i allt vi gör, beslutsamhet i alla situationer och noggrannhet i passningarna. På teorin var det spelarråds snack. Onsdagen kom också Sandra Mattsson tillbaka efter en tids bortavaro. Kändes väldigt skönt att ha henne tillbaka. Utöver de så hade ansvariga för arrangemang och ekonomi grupperna möte i glasrummet 

På skadelistan finns just nu Alex som kör Rehab träning, Linda P på skolresa, Sandy på kryckor spricka i foten, Sassa förkyld. Sedan har vi haft en del borta nått pass pga skola alt sjukdom. 

Sandra Kamel och Erica Örneus från Div 3 truppen, som tränar med oss under en period, jobbar på riktigt bra, visar god inställning och bra kunnande. Sandra kommer att vara med i truppen på söndag för att se och känna på den miljön. 

Viktigt på Söndag: 
  • Att spela enkelt och rejält.
  • Att vara på tå och göra sin första tanke hela tiden.
  • Att agera på planen stor stolt och stark!! 
  • Att visa glädje och engagemang!

Laget på Söndag: 

Mål: Louise             Back up: Emilia 
Krilla - Jennie - Maria - Emma - Sofia 
Fanny - Lund - Marie - Linnea - Paulina 
Klara för inhopp: Vickan - Soffy - Jossan - Sandra K - och ev Sassa. 

Tro – Våga – Gör!

Mannen i foppa toffler och mössa, Rock on!
RSS 2.0