V. 5

En tung förlust mot Vänersborg, där vi inte kom upp i den intensitet som behövs för att vinna div 1 matcher. Nu tar vi nya tag till de 3 matcher som är kvar av serien.  Till helgen är det SM spel för födda 90 och yngre där vi spelar hemma i Kumlahallen för en plats i Innebandy festen.

Veckans träning har vi fokuserat på SM, provat formationer, nött lite 5 mot 4:a och snackat igenom helgens upplägg.


I torsdags spelade Emma, Fanny och Vickan med Div 3 laget. Lisa Berggren har tränat med oss då hon ska vara med på SM. Sedan har vi haft ryskt träningsbesök av Katja som tillsammans med sin pojkvän tillbringat en vecka i Kumla för att se hur vi jobbar här. Hon vill hitta bra lösningar i sitt tränande för att ta en plats i Ryska landslaget till VM i Västerås.   

  

Truppen till SM

I mål Emilia              Back up Josefin Åkerblad från flicklaget

Jennie, Lund, Bengan, Soffy, Kapple, Lisa

Linnea, Jossan, Alex, Sofia, Marie, Paulina, Jessica, Alice, Sandra, Virre

  


Mannen i foppa toffler och mössa                                  Let´s rock







Kumla Kändis!

Se när Lasse P medverkar i en ICA-reklam!!



Tänk att vår Lilla Lasse skulle hoppa fram genom en tårta, gratulera Stig och även genomföra en exklusiv dans!
Tänk att vår Lilla Lasse har gått och blivit riks-kändis!
Tänk att vår Lilla Lasse kunde dansa så bra!

/ Ahara # 7

Uppdrag 15

Uppdrag: Ett foto på hela laget i rutschkanan på lekplatsen i statsparken.
Poäng: 50p







Svordom

IFK Kumla - IBK Vänersborg
2-7

Eftersom vi undviker svordomar på denna blogg kommer dagens match inte att kommenteras så mycket mer än säga att vi hatar att förlora. Det var en plattmatch från vår sida och vi bryter ihop och kommer igen.

V.4

Seger mot Köping. Riktigt skitskönt och välförtjänt!!!!!!! Grinigt, grisigt och mycket känslor var det i denna kamp. Vi höll oss till vår matchplan på ett alldeles föredömligt sätt och Louise var kanon(trots sjukdom) i målet. Nu studsar vi vidare mot Vänersborg på lördag.

Veckans träning har vi fokuserat på lördagens drabbning mot Vänersborg. Eftersom de har ungefär samma spelsätt som Köping så nöter vi vidare med att hålla oss i våra zoner och få dem utanför oss i försvarsspelet. De vi lagt till är att våga hålla i bollen lite till i anfallszon så vi kommer i rätt positioner och så att de kan hinna springa lite tok i sitt försvar.

I torsdags fortsatte vi jobbet med att hitta mentala nycklar ihop med Ossie! Vi tog ett snack igen om vad som förväntas av mig som Div 1 spelare när jag lirar i Div 3 matcherna samt lite mera om att man alltid uppfattas som Kumla spelare när man är i hallar och på stan mm.

Anna Friman är tillbaka i träning, hon kommer att bli utlånad från Västerås till oss. Papprena är på gång och sedan är Anna kumling på riktigt. Välkommen !! Petra har valt att börja förbereda sig inför nästa säsong. Ett jobb på kvällstid gör det omöjligt att träna med laget just nu.

Nya från Div 3 laget, som tränar med oss i 2 veckor, är Jessica Carlsson samt Veronica Wallgren, två mycket talangfulla spelare som ska bli intressant att se i Div 1 miljön. Välkomna båda två! Torsdags hade vi tränings besök av Jessika Storm alltid kul när ”våra ”spelare kommer ner och tränar med oss.

 Match på lördag saml 12,30 för mat.

I mål Emilia          Back up Louise

Krilla - Jennie - Maria - Jossan - Sofia
Fanny - Soffy - Alice - Emma - Sassa
Bengan - Lund - Marie - Linnea - Paulina

Inhopps klara – Sandra, Vickan och Alex.

Uppdrag 14

Uppdrag: Foto på maskoten och en julskinka.
Poäng: 50p







Uppdrag 13

Uppdrag: Foto på lagmedlem ridandes på häststatyn på stallbacken (hälls café).
Poäng: 150p







Uppdrag 12

Uppdrag: En filmsekvens på minst 10 sekunder där laget går ett luciatåg i lik-kistan på stortorget. Naturligtvis sjungandes Staffan var en stalledräng.
Poäng: 100p









Uppdrag 11

Uppdrag: Ett foto som bevisar vilken kung det är som står staty mellan slottet och järntorget (vid busshållplatsen).
Poäng: 25p







Skön seger!

Köpings IBF - IFK Kumla
2-3


Det är extra skönt att få lägga ytterligare tre poäng till samlingen efter kvällens drabbning i Karlbergshallen i Köping.
En revansch sitter liksom aldrig fel! En match där man stundtals kunde tro att det var hockey vi spelade istället för innebandy, då inte pågrund av fysiskt spel eftersom det mest handlade om spel med klubba (läs slag) utan pågrund av det hala golvet.

Redan från första tekning är känslan att detta är vår match. Vi har ett bra go och bra inställning. Trots det går vi ut till pausvila med 0-0 efter en mållös första period och vi har ännu inte kunnat koppla greppet om matchen.

Även i andra spelar vi stabilt. Köping försöker pressa men gör det oorganiserat och oftast klarar vi oss ur situationen. Vi har flera chanser men lyckas inte spräcka nollan förrän 12.26 in i andra perioden. 0-1 målet är signerat Sofia Atterfors och assisten står Jennie Dohn för. Resultatet 0-1 står sig sedan perioden ut och inför tredje gör vi lite förändringar och går ner på folk för att höja tempot ytterligare ett snäpp.

Redan 3.32 in i tredje gör vi sedan 0-2. Inte helt ovanligt så är Atterfors målskytt, denna gång på frislag med pass från Emma Eriksson. Fortfarande kan vi dock inte slappna av  och den som kan sin innebandy vet att 2-0 är inget resultat man kan spela på.
Köping fortsätter att springa och jaga men när sedan Atterfors för tredje gången denna afton nätar (ass Kristin Gustafsson) känns såklart segern närmare. Men det är fortfarande 9 minuter kvar och ju längre klockan tickar ju mer hettar det till. Köping som jagar ett kvitteringsmål satsar mer och mer framåt och får 15.28 utdelning i och med kvittering till 1-3. De tar samtidigt timeout och kommer ut igen med fortsatt satsande spel.
16.16 tar sedan domarna äntligen en tvåa för upprepade förseelser (slag,slag,slag,slag,slag) men samtidigt åker även Sofia Atterfors på en tvåa för hårt spel när hon tillslut tappat tålamodet med Köpingspelarens "uppvaktning".
Under spelet 4 mot 4 lyckas sedan Köping kvittera till 2-3 genom ett skott utifrån som touchar och ändrar riktning.

De 3.5 minuterna som sedan återstår handlar mest om att rensa och hålla bollen på Köpings planhalva för att få tiden att gå. I ett sista försök tar Köping ut målvakten men kommer inte närmare än ett sargskott alldeles i slutsekunderna.

Tre poäng hem till Kumla känns inte orättvist på nåt sätt och det ska bli kul att visa Vänersborg hur det är att komma till Kumlahallen nästa helg...

Uppdrag 10

Uppdrag: Ett foto på en känd person med lagets maskot. Laget med den mest kända personen vinner poängen
Poäng: 100p







Uppdrag 9

Uppdrag: Ett foto på turistbyråns öppettider på slottet.
Poäng: 25p







Träningsvärk någon?

Är det någon mer än jag som har en jäkla träningsvärk i triceps efter "evolutions"-banan igår?
Det lär ju iallafall vara på grund av allt krälande och krypande...

Skönt hur som helst att få bevisat att man har lite muskler i armarna. Jag har nämligen ställt mig lite tveksam till det förut.None

Uppdrag 8

Uppdrag: Filma en julshoppare (ingen lagmedlem) som citerar minst en fras ur Karl-Bertil Jonssons jul.
Poäng: 75p









Uppdrag 7

Uppdrag: Foto på en julbock tillsammans med lagets längsta person.
Poäng: 50p







Uppdrag 6

Uppdrag: Minst två lagmedlemmar skall vara levande skyltdockor i en butiks skyltfönster, foto taget från trottoar.
Poäng: 200p







Två viktiga poäng mot serietrean Bergs

 IFK Kumla - Bergs IK
4-3

Matchreferat från Kumla innebandys hemsida.

Det kanske borde ha varit tre poäng i dagens hemmamatch mot Bergs IK då hemmalaget stod för spelet och skotten men när Sofia Atterfors slår in 4-3 med 15 sekunder kvar av suddendeath så känns det ändå skönt. Hela det blåa hemmalaget visar en otrolig moral då man ligger under tre gånger under ordinarie matchtid men kvitterar samtliga gånger och när det sedan ska avgöras vem som får extrapoängen så är det hemmalaget som tar den välförtjänt.


Period 1
Hemmalaget börjar med ett högt tempo och Berg -spelarna ser trötta ut redan från start. Redan efter några byten förstår man att Bergs målvakt kommer få en svettig match. Mitt i hemmalagets press kontrar Berg och efter en tilltrasslad situation dömer domarna straff för täckning inom målgården. Straffen resulterar i 0-1 men Emilia var ruskigt nära att ta den. De blå peppar varandra och fortsätter pressen och bara dryga minuten senare möter Sofia Atterfors bollen i mitten och vänder sig om och gör mycket snyggt 1-1! Fortsättningen av perioden blir mållös men med stort bollinnehav av Kumla.


Period 2
Berg startar perioden med hög press och lyckas sno åt sig bollen och skickar in den framför mål där den tar på ett skaft och går in, klockan står då på 45 sekunder. Återigen jobbar hemmalaget i uppförsbacke men utan att nedslås. Spelet böljar lite mer fram och tillbaka en period innan Kumla tar över igen. Efter ett fint anfall där bollen går tillbaks till Anna Bengtsson som trycker av ett handledsskott som smiter in vid ena stolpen är det återigen kvitterat, 2-2. Annas första div 1 mål! Kumla fortsätter att rulla boll på ett mycket bra sätt och det är bara Bergs målvakt som agerar mur som gör att inte hemmalaget kan rycka i målprotokollet.


Period 3
Med mycket självförtroende går Kumla in i tredje perioden och fortsätter där den andra perioden slutade med fint spel och många chanser. I varje byte skapas det chanser men stolpar, ben, klubbor, medspelare och målvakt står i vägen. Och som så många gånger förr så får det tillbakatryckta laget ett anfall där man spelar sig fri från hörnet och lyckas trycka in 2-3 bakom en chanslös Emilia. Men de blåa hade bestämt sig för att aldrig ge sig. När laget får ett frislag skickar Peter in en specialuppställning där Linnea Lund äntligen lyckas trycka in bollen till 3-3, tredje gången gillt för henne i matchen. Klockan står då på dryga 11 minuter. Matchen avslutas med ett antal chanser för hemmalaget men ingen resulterar i mål.


Sudden death
Kumla dominerar och när domarna för första gången i matchen höjer handen för utvisning så står klockan på 3.16. De sista minuterna kommer hemmalaget att få spela i 5-4. In med specialuppställningen som är mycket vassa, Linda, Maria, Krilla, Lund och Atterfors. De skapar ett jätteläge och ett stolpskott innan bollen går från Maria ner till Krilla som slår en diagonalpass till Sofia som trycker in bollen i tom bur 4-3 och klockan står på 4.45.

Alla spelare förtjänar beröm idag då man gjorde en gedigen arbetsinsatts i 64,45 minuter. Priset till matchens lirare går för andra hemmamatchen i rad till Anna Bengtsson som gör en kanonmatch. Valet i Berg var inte svårt, priset gick till deras målvakt. Laget är nu verkligen på gång och det är många lag som kommer att få det mycket jobbigt mot den väldigt hårt jobbande blå maskinen i fortsättningen!!! Nästa på tur står Köping.

Uppdrag 5

Uppdrag: Ett foto på jesusbarnet i krubban med två lagmedlemmar som Josef och Maria.
Poäng: 100p







Uppdrag 4

Uppdrag: Ett foto på glad julshoppare på köpmangatan uppvisande nyinköpt julklapp.
Poäng: 50p







V.1

Vi drog igång med en träningsdag lördag 3 januari efter ett par veckors vilande från innebandyträning och så har vi spelat 3 st DM matcher mot Kfum, Åsbro och semifinal mot Askersund. Seger i alla!

Veckans träning har haft som uppgift att få igång snabbheten i kropp och knopp samt repetera grundspelet.


Det finns trisslotter att sälja, alla tar 3 var men om någon kan sälja fler blir det mer pengar till laget! Vi ska också jobba på SM den 31/1-1/2 Lotta ansvarar.           

  

Alex ökar sin träningsbelastning undan för undan, kul. Lena Schjöllin Målvakt med många elitsäsonger bakom sig, gjorde debut med oss under helgerna. Lena stod 2 av matcherna i DM. Välkommen Lena!

  

Matchen på lördag:

Saml. 12.30 gemensam lunch
Matchstart 15.00

I mål Emilia              Back up Louise

  

Krilla-Jennie-Maria-Petra-Sofia

Anna-Lund-Marie-Linnea-Paulina

Fanny-Soffy-Linda-Emma-Sandra           

  

Inhoppsklara -Jossan-Alice och Vickan

  


Mannen i foppa toffler och mössa                                  Let´s rock

Uppdrag 3

Då har vi kommit till uppdrag 3, vilket var det svåraste uppdraget, många knep för att få de här poängen. Men vi kan säga att två lag lyckades ändå utföra uppdraget.

Uppdrag: Ett foto på en julgran med olikfärgad belysning i.
Poäng: 25p







Uppdrag 2

Uppdrag: Laget skall sjunga minst en julsång på våghustorget med minst 5 personer i publiken. Detta skall filmas i minst 20 sekunder.
Poäng: 150p









Uppdrag 1

Uppdrag: Ett foto på en levande tomte hållande lagets maskot.
Poäng: 50p







Material

Har nu fått allt material från årets eller ska man säga förra årets julavslutning. Det betyder att ni inom en snar framtid kommer kunna beskåda alla tokigheter vi blev utsatt för under denna underbara dag i slutet av december.

Vi kan börja med att presentera lagen:

Råttan: Petra, Marie, Sandra K, Anna och Linnéa E.

Hunden: Paulina, Louise, Linda, Jennie och Soffy.

Kycklingen: Alice, Alex, Saz och Emma.

Älgen: Jossan, Maria, Sandy, Emilia och Vickan.

Varje lag hade en maskot därav namnen på lagen. Denna maskot skulle vara synlig på alla uppdrag för att uppdragen skulle godkännas.

DM

Det känns som att det sitter på sin plats med en liten uppdatering angående Kumladams DM-äventyr... Inte sant?

Efter vinster i båda matcherna i gruppspelet i söndags, 9-2 seger mot KFUM och 7-1 mot Åsbro, stod det klart att vi skulle få spela semifinal i Mellringehallen på Trettondagen.

I gruppspelets två matcher kan nämnas att Lena Schjölin, före detta världsmästare, gjorde kumladebut mellan stolparna. Lena var till dagens match tillbaka hemma i Stockholm men kommer att återfinnas i kumlamålet då systrarna Larsson/Görtz befinner sig på varmare breddgrader.

Dagens semifinalmatch som spelades mot Askersund slutade 5-1 och avancemanget till DM-finalen var ett faktum. En final som spelas 8 februari.
 



Kan även påpekas att IFK Kumla är den förening som dominerar DM-finalerna för dam/flicklag med att ha lag i final i både F92/93, DJ och F94/95, förutom nämnda tjejer är även P96 i final.

DM

Imorgon bär det av till Askersund för lite matchande, nämligen gruppspelet i Distrikts Mästerskapen.
Det var ett tag sen vi deltog i DM faktiskt så det ska bli riktigt kul att möta de gamla Örebro-lagen igen.

Först ut är KFUM, matchstart 10.20. Nästa match går inte av stapeln förrän 15.40 och motståndet är då Åsbro.
Tiden där emellan fördriver vi hemma hos familjen Dohn.

Låter som en lovande dag, inte sant?

Hej på er!

På söndag bär det iväg till Thailand för tre månaders backpacking :) Ta hand om er och kör hårt under resten av säsongen.

Kram "Sjukgymnasten"

Ps vill ni se vart vi är så gå in på petertherese.blogspot.com.

Nu kör vi igen!

Nu är julgröten slut, klapparna utdelade och det nya året har välkomnats med raketer och Champagne (Pommac för minderåriga). Imorgon kör vi igång igen med en heldag i Skogstorpskolan.

Schemat ser ut som följande:
09.00 Samling
09.30-11.30 Träning
Gemensam lunch
13.00-15.00 Träning

Floorball or die!
RSS 2.0