Vinst i seriepremiären!

IFK Kumla - Munkfors IBK
6-3

Efter 4.27 kom första målet, men inte till vår fördel. Munkfors hade gjort 0-1 och vi kan nog skylla på lite premiärnerver där i början. Under hela första perioden hade vi sedan svårt att komma igång. Det var mycket hälar i golvet och mottag/passning satt inte som de skulle. Ju längre matchen led arbetade vi oss dock in i det mer och mer och vi gick till periodpaus med 2-2 efter att  Vickan tryckt upp bollen i krysset på frislag och Atterfors sedan mindre än två minuter senare snyggt satt 2-1 framspelad av Krilla.

Vi var alla överens om att vi kunde bättre och bestämde oss för att gå ut och visa det efter pausen. Vi gick ut för att agera istället för att reagera. Med bättre fokus i det enkla spelet, passningar med rätt adress, lite snabbare fötter och genom ta lite mer kamper kunde vi ta över spelet mer och mer. Trots mycket bollinnehav och stundtals riktigt bra spel och fina kombinationer i samtliga femmor fick publiken bara se ett mål. Återigen av Sofia Atterfors på pass från Krilla.
Munkfors fick en utvisning för obstruktion ("eller fasthållning, välj vad du vill..." som domaren sa) och under powerplay skapar vi en het målchans, däremot lyckades Munkfors också skapa en riktigt farlig chans som Emilia dock räddar.

Trots bara ett måls ledning, 3-2, inför sista perioden kändes det ändå som att det var vår match. Men det var inte förrän bara halva sista perioden återstår som vi lyckades rycka oss ifrån målmässigt. 4-2 görs av Maria Djupström på backhandskott efter pass ifrån Atterfors. Inom 2 minuter kommer sen 5-2 av Emma Eriksson, denna gång framspelad av Maria. Nu ska det mycket till om Munkfors ska komma ifatt men Värmlandslaget vägrade att ge upp och jobbade vidare. De tar timeout och pressar hårdare men 18.46 kom den slutgiltiga spiken i kistan när Sofia för tredje gången denna afton hittade maskorna, ni kan räkna ut vem som spelade fram: Krilla.
Munkfors får sedan ett tröstmål men hemmasegern är ett faktum när slutsignalen ljuder och tavlan på väggen visar 6-3.

Det är skönt att serien är igång och känns extra bra att starta med en trepoängare.

Tack till all publik som hittat till Kumlahallen denna torsdagskväll!