Var det någon som tvekade så behöver ni inte göra det längre.
I och med segern igår så är det klart:

IFK Kumla dam spelar i division 1 även nästa år.

Matchreferat av Andreas saxat från klubbens hemsida:

Linköping var tvingade att vinna för att inte åka ur serien och vi visste att om vi vann så skulle kontraktet vara säkrat inför nästa säsong. Dessa var förutsättningarna när det blåa kumlalaget intog sporthallen i Linköping på lördagseftermiddagen. Då systrarna Larsson / Görtz behagar vara på solsemester så intog förra landslagsmålvakten Lena Schjölin platsen mellan stolparna i denna viktiga match, och som hon gjorde det!

Period 1

Den väntade anstormningen från hemmalaget uteblev och bara knappt två minuter in i matchen får vi ett frislag i farligt läge som Emma petar till Alex som dundrar in sitt första mål för kvällen 0-1 och smakstart för oss. När sedan Sofia Atterfors utökar till 0-2 efter 6 minuter på pass från Krilla så känns det som att det är våran kväll. Linköping trycker på en del och vi bjuder dom på en del spelvändningar då vi tappar boll på mittplan. 1-2 kommer på ett frislag där vi inte riktigt kommer rätt och bollen letar sig in i krysset.

Period 2
Perioden är knappt 5 minuter gammal när domarna hittar en oväntad utvisning på Sofia och bara 4 sekunder senare kvitterar Linköping till 2-2 på ett skott som smiter in vid Lenas första stolpe. Trots en tappad ledning så behåller vi lugnet och när vi får till längre uppspel så blir det vi som för matchen igen. Just ett sådant uppspel tas emot av Sofia som får bollen till Alex som pangar upp bollen i krysset och 2-3 är ett faktum. Klockan stod då på 12.49. När sedan Anna Bengtsson blir utvisad för hårt spel!? Hoppas väl hemmalaget på att skapa tryck men Fanny bryter en passning och får fram bollen till Linda Persson som gör en skottfint innan hon kallt lägger in bollen under armen på målvakten, 2-4!

Period 3
Perioden börjar på sämsta tänkbara sätt när Linköping reducerar till 3-4 efter bara 25 sekunder på en volleyretur. Men det blåa laget stressar inte upp sig, ett frislag på mittplan petas av Jennie till Krilla som lyfter in bollen mot mål och ända in i mål ska det visa sig! 3-5 efter 2.42. Spiken i kistan kommer när Sofia Atterfors tar emot ett långt uppspel och knackar in bollen med backhand till 3-6 efter dryga 15 minuter. Linköping tar ut målvakten men lyckas inte skapa några rena målchanser. Hesa fredrik ljuder och Kumla spelar även nästa år i div 1!

Nu gäller det bara att avsluta med flaggan i topp.
Kom till Kumlahallen och se det blå laget i seriens sista match.