Köpings IBF - IFK Kumla
2-3

Det är extra skönt att få lägga ytterligare tre poäng till samlingen efter kvällens drabbning i Karlbergshallen i Köping.
En revansch sitter liksom aldrig fel! En match där man stundtals kunde tro att det var hockey vi spelade istället för innebandy, då inte pågrund av fysiskt spel eftersom det mest handlade om spel med klubba (läs slag) utan pågrund av det hala golvet.

Redan från första tekning är känslan att detta är vår match. Vi har ett bra go och bra inställning. Trots det går vi ut till pausvila med 0-0 efter en mållös första period och vi har ännu inte kunnat koppla greppet om matchen.

Även i andra spelar vi stabilt. Köping försöker pressa men gör det oorganiserat och oftast klarar vi oss ur situationen. Vi har flera chanser men lyckas inte spräcka nollan förrän 12.26 in i andra perioden. 0-1 målet är signerat Sofia Atterfors och assisten står Jennie Dohn för. Resultatet 0-1 står sig sedan perioden ut och inför tredje gör vi lite förändringar och går ner på folk för att höja tempot ytterligare ett snäpp.

Redan 3.32 in i tredje gör vi sedan 0-2. Inte helt ovanligt så är Atterfors målskytt, denna gång på frislag med pass från Emma Eriksson. Fortfarande kan vi dock inte slappna av  och den som kan sin innebandy vet att 2-0 är inget resultat man kan spela på.
Köping fortsätter att springa och jaga men när sedan Atterfors för tredje gången denna afton nätar (ass Kristin Gustafsson) känns såklart segern närmare. Men det är fortfarande 9 minuter kvar och ju längre klockan tickar ju mer hettar det till. Köping som jagar ett kvitteringsmål satsar mer och mer framåt och får 15.28 utdelning i och med kvittering till 1-3. De tar samtidigt timeout och kommer ut igen med fortsatt satsande spel.
16.16 tar sedan domarna äntligen en tvåa för upprepade förseelser (slag,slag,slag,slag,slag) men samtidigt åker även Sofia Atterfors på en tvåa för hårt spel när hon tillslut tappat tålamodet med Köpingspelarens "uppvaktning".
Under spelet 4 mot 4 lyckas sedan Köping kvittera till 2-3 genom ett skott utifrån som touchar och ändrar riktning.

De 3.5 minuterna som sedan återstår handlar mest om att rensa och hålla bollen på Köpings planhalva för att få tiden att gå. I ett sista försök tar Köping ut målvakten men kommer inte närmare än ett sargskott alldeles i slutsekunderna.

Tre poäng hem till Kumla känns inte orättvist på nåt sätt och det ska bli kul att visa Vänersborg hur det är att komma till Kumlahallen nästa helg...