Två viktiga poäng mot serietrean Bergs

IFK Kumla - Bergs IK
4-3

Matchreferat från Kumla innebandys hemsida.

Det kanske borde ha varit tre poäng i dagens hemmamatch mot Bergs IK då hemmalaget stod för spelet och skotten men när Sofia Atterfors slår in 4-3 med 15 sekunder kvar av suddendeath så känns det ändå skönt. Hela det blåa hemmalaget visar en otrolig moral då man ligger under tre gånger under ordinarie matchtid men kvitterar samtliga gånger och när det sedan ska avgöras vem som får extrapoängen så är det hemmalaget som tar den välförtjänt.

Period 1
Hemmalaget börjar med ett högt tempo och Berg -spelarna ser trötta ut redan från start. Redan efter några byten förstår man att Bergs målvakt kommer få en svettig match. Mitt i hemmalagets press kontrar Berg och efter en tilltrasslad situation dömer domarna straff för täckning inom målgården. Straffen resulterar i 0-1 men Emilia var ruskigt nära att ta den. De blå peppar varandra och fortsätter pressen och bara dryga minuten senare möter Sofia Atterfors bollen i mitten och vänder sig om och gör mycket snyggt 1-1! Fortsättningen av perioden blir mållös men med stort bollinnehav av Kumla.

Period 2
Berg startar perioden med hög press och lyckas sno åt sig bollen och skickar in den framför mål där den tar på ett skaft och går in, klockan står då på 45 sekunder. Återigen jobbar hemmalaget i uppförsbacke men utan att nedslås. Spelet böljar lite mer fram och tillbaka en period innan Kumla tar över igen. Efter ett fint anfall där bollen går tillbaks till Anna Bengtsson som trycker av ett handledsskott som smiter in vid ena stolpen är det återigen kvitterat, 2-2. Annas första div 1 mål! Kumla fortsätter att rulla boll på ett mycket bra sätt och det är bara Bergs målvakt som agerar mur som gör att inte hemmalaget kan rycka i målprotokollet.

Period 3
Med mycket självförtroende går Kumla in i tredje perioden och fortsätter där den andra perioden slutade med fint spel och många chanser. I varje byte skapas det chanser men stolpar, ben, klubbor, medspelare och målvakt står i vägen. Och som så många gånger förr så får det tillbakatryckta laget ett anfall där man spelar sig fri från hörnet och lyckas trycka in 2-3 bakom en chanslös Emilia. Men de blåa hade bestämt sig för att aldrig ge sig. När laget får ett frislag skickar Peter in en specialuppställning där Linnea Lund äntligen lyckas trycka in bollen till 3-3, tredje gången gillt för henne i matchen. Klockan står då på dryga 11 minuter. Matchen avslutas med ett antal chanser för hemmalaget men ingen resulterar i mål.

Sudden death
Kumla dominerar och när domarna för första gången i matchen höjer handen för utvisning så står klockan på 3.16. De sista minuterna kommer hemmalaget att få spela i 5-4. In med specialuppställningen som är mycket vassa, Linda, Maria, Krilla, Lund och Atterfors. De skapar ett jätteläge och ett stolpskott innan bollen går från Maria ner till Krilla som slår en diagonalpass till Sofia som trycker in bollen i tom bur 4-3 och klockan står på 4.45.

Alla spelare förtjänar beröm idag då man gjorde en gedigen arbetsinsatts i 64,45 minuter. Priset till matchens lirare går för andra hemmamatchen i rad till Anna Bengtsson som gör en kanonmatch. Valet i Berg var inte svårt, priset gick till deras målvakt. Laget är nu verkligen på gång och det är många lag som kommer att få det mycket jobbigt mot den väldigt hårt jobbande blå maskinen i fortsättningen!!! Nästa på tur står Köping.